Öğrenci Koçluğu Nedir ?
Öğrencilerin kendilerini tanımaları, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerini, hedef koymalarını sağlamaya ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmelerine yönelik , yol haritası ve planlama yapmalarına destek elde eden hizmettir.
Tamamen bireyin özelinde oluşturulacak, gizlilik ve etik değerler çerçevesinde sunulan bir programdır.Katılımcının konum değerlendirmesini yaparak;
Kendine uygun hedefler seçmesini,
Kendine güvenini geliştirmesini hedefler.
Etkin çalışmayı öğrenmesini,
vakitı önceliklerini seçerek kullanımını,
Güçlü taraflarını açığa çıkartması ve kullanmasını,
Doğru iletişim kurmasını,
Her birey başarılı olmak hayallerini gerçekleştirmek ister. Başarılı olmak için, açık, net ve ulaşılabilir hedefler belirlemeli, belirlenen hedeflere odaklanmalı ve hedefleri gerçekleştirmek için azimli olunmalıdır. Hedef belirlemeden başarılı olmak zor olsa gerek.
Hedefini belirlemiş olmak bir ayrıcalıktır. Yaşam anlamlı hale gelir. Hedef belirlemek basit bir iş değildir. Hedefinizi belirlediğinizde, sizi boğan sisler dağılıverir. Güneşin pırıl, pırıl aydınlattığı bir yolda yürüyüşe çıkmaktır gerisi. Hele birde tutkuyla bağlandıysanız hedeflerinize, kim tutar sizi!
Öğrenci Koçluğu ne sağlar?
Öğrenci kimliğindeki bireyin, okul yaşamını ve yaşamının öteki alanlarını düzenlemesinde çözüm yaratıcı yaklaşımlarda bulunur. Öğrencinin, tinsel dünyasında farkındalığını arttırır. Ders ve okul başarısının yanı sıra, hayat başarısı mevzusunda destek sunar, yön gösterir. Yeni bakış açıları geliştirerek kendini daha iyiye taşımasına destek sağlar.
Aileye ne sağlar?
Öğrenci, beklentilerini ve ulaşmak istediği sonucu gerçekleştirmesinde mesuliyet geliştirmelidir. Ancak, aile etkileşimi, bu sorumluluğun paylaşımında örutubet kazanmaktadır. Başarı bir takım oyunudur. Ebeveynin davranış ve yaklaşımı, onun başarısında önemli bir faktördür. Bugüne kadar öğrencilerle başarı odaklı uygulanan çalışmalarda, başarının tam olarak oluşturulması için ailenin yardım ve desteğine ihtiyaç duyduğumuz yönündedir.
Öğrenci, çocukluk ve erişkinlik döneminde duygusal bir süreci yaşamış olduğundan, doğal olarak duygusal tepkiler vermekte, ebeveynin mesajlarını, davranışlarını önemsemektedir.
Ailenin destekleyen tutumuna birinci sırada ihtiyaç duymaktadır. Etkin aile ortamında bildirişim ve ilişkilerin kalitesini arttırmak hepimizin sorumluluğudur. Özellikle çocukların ergen dönemlerinde onları idrak etmek ve etkin bir paylaşım ortamı yaratmak örutubet taşır. Hele imtihan stresinin de yaşandığı bir süreçte onlara destek olacak yaklaşımlar, başarı için kaçınılmazdır.
Başarı, yalnız öğrencinin değil, ailenin de içinde olduğu bir ekip oyunudur. Ve yaşam başarısına giden yolda okul başarısı örutubet taşır. Bunun bilincindeyiz ve çocuklarımızı başarıya programlarken, onlarla aile içi mesajşim ve ilişkileri de önemsiyoruz. Aile içinde birbirimizle olan ilişkimiz ne kadar sağlıklı ve iyi ise, aldığımız sonuçlar da o kadar mutluluk verici olacaktır.
Anne, baba ve çocuk hep birlikte ekip ruhuyla hareket etmek, sinerji yaratmak, baş başa vererek sorunlarla baş etmek, çözümsel yaklaşımlar geliştirmek ve pozitif yönde iletişim dilini gerçekleştirmek.
Hedefimiz;
Öğrenci ile etkin bir iletişim ile kendisini tanıması ve tanımlamasını sağlamak,
Doğru sorularla yönlendirme ve farkındalık geliştirme becerisini artırmak,
Eğlenerek öğrenme (öğretme), yaratıcılık geliştirme ortamları yaratmak,
Aileye (öğrenci ebeveynlerine) farkındalık çalışmaları ile yaşanan ortak sorunlara yönelik çözümsel yaklaşımlar, yöntem ve uygulamalar sunmak,
Etkin bir paylaşım ortamı yaratmak için ihtiyaç duyulan sağlıklı davranış ve yaklaşımlar mevzusunda farkındalık oluşturmasına yardımcı olmak,
Aile ile öğrenci arasındaki bağları güçlendirmek, evimizdeki huzuru, etkileşim ortamını arttırmak,
İlköğretim, Lise ve Üniversite Öğrencileri için Gelecek Planı.
“Her insan eşsizdir ve ihtiyacı olan bütün kaynaklara sahiptir.”
3 ayrı bakış açısı ile ışık tutmaya çalışıyoruz.
Bulgu ve gelecek odaklı,
Konsantrasyon geliştirme,
Çözüm odaklı koçluk,
bir çok insan sınavlarda heyecanlanır, sınav kaygısı yaşar. Kendinizi yönetebilirseniz bir miktar kaygı iyidir, performansınızı arttırır ve motivasyonu arttırır. Ne istediğinizi ve neler yapacağınızı biliyor olmak ise size güç verir.
Kısaca üzerinde durmak gerekirse:
Öğrenciyi tanıma.
Bireye özgün çalışma ve öğrenme yöntemlerini ortaya çıkarma ve planlama
Etkili, verimli ve sistemli çalışmayı öğretme.
Başarıyı engelleyen sebepleri tespit edip ortadan kaldırma.
Özgüven eksikliğini yok etme.
Öğrencinin iç disiplinini ve motivasyonu artırmak.
Eğitim kurumu, aile ve kişi arasındaki uyumu sağlamak benzer biçimde mevzular programımız içerisindedir.
Öğrenci Koçluğu konusunda profesyonel destek almak için bize ulaşın, doğru bilgi alın.